Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Cara penyediaan kuih ketayap : Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kisar dengan 2 cawan air. Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . 2 sudu besar gula pasir;
٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. 2 sudu besar gula pasir; Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Kacau sebati sampai gula larut.
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kisar dengan 2 cawan air. Cara penyediaan kuih ketayap : 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kacau sebati sampai gula larut. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
2 1⁄2 cawan kelapa mesin; Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Dari santan dan kelapa parut. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 2 sudu besar gula pasir; Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kisar dengan 2 cawan air. ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
2 1⁄2 cawan kelapa mesin;
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Cara penyediaan kuih ketayap : Kisar dengan 2 cawan air. Dari santan dan kelapa parut. Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 2 sudu besar gula pasir; ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
2 1⁄2 cawan kelapa mesin; Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; Cara penyediaan kuih ketayap : Kacau sebati sampai gula larut. Kisar dengan 2 cawan air. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kacau sebati sampai gula larut. 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Dari santan dan kelapa parut. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini.
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Malaysia Sweet Dessert With Coconut Known As Kuih Ketayap Stock Photo Alamy. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
2 1⁄2 cawan kelapa mesin; Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Dari santan dan kelapa parut. ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini.
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; Cara penyediaan kuih ketayap : ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
2 1⁄2 cawan kelapa mesin; 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah;
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Dari santan dan kelapa parut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Kisar dengan 2 cawan air. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Dari santan dan kelapa parut. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
Kacau sebati sampai gula larut. 2 1⁄2 cawan kelapa mesin;
٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ.
2 sudu besar gula pasir;
Kisar dengan 2 cawan air.
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.